Karštas alaus gėrimas

Karštas alus


Galimybės neatsiranda iš niekur - jas reikia susikurti ir užsidirbti. Tai reikalauja atkaklumo ir drąsos.
(I. Gandhi)

Kalėdos, kaip ir visas šaltasis periodas, paprastai asocijuojasi su karštu vynu (kalbant apie alkoholinius gėrimus). Tačiau kodėl nepabūti originaliems ir nepasigaminti karšto alaus? Na gerai, koks čia alus, kai jis skiedžiamas. Pavadinkime jį alaus gėrimu :) Žodžiu bandykite, ragaukite, juk jis gaunasi tooks kalėdinis.. Galima papildomai gardinti imbieru ar pan :)




Jums reikės:
~1,5 L alaus (naudojau Vilniaus nefiltruotą kvietinį)
~1 L obuolių sulčių (nors gal kiek mažiau sunaudota buvo)
5 mandarinų
3-4 valgomųjų šaukštų medaus
prieskonių (dėjau tiesiog prieskonius karštam vynui, tik papildomai daugiau dėjau cinamono lazdelių)

Gamybos eiga:
Į puodą supilam/sudedam visus komponentus (mandariną nulupam, sudaliname skiltelėmis), maišome ir šildome iki smarkiai suputos (užvirinti nereikia). Mėgaujamės atsakingai :)



0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More