Įdaryti džiovinti vaisiai
Jei pasako vieną kartą - patikėk, jei kartoja tą patį - suabejok, jei pradeda karštai įtikinėti - nustok tikėjęs.
Užkandžiai - nepamainomas vakarėlio, vaišių atributas. Galime derinti juos prie alaus, vyno, kokių stipresnių gėrimų, galima mėgautis tiesiog šiaip. Šį kartą aprašysiu - pateiksiu idėją kaip panaudoti džiovintus vaisius - žemiau rasite trijų tipų įdarus trims skirtingiems vaisiams.
Abrikosai, įdaryti chorizo dešra
Jums reikės:Džiovintų abrikosų
Chorizo dešros
Rūkytos šoninės
Gamybos eiga:
Prapjaunam abrikoso vidų, į jį įkemšam pjaustytos chorizo dešros, apvynioję abrikosą šonine persmeigiam dantų krapštuko pagaliuku.
Slyvos, įdarytos pikantiška mišraine
Jums reikės:Kiaušinio
Česnako
Fermentinio sūrio
Majonezo
Pipirų
Džiovintų slyvų
Rūkytos šoninės
Gamybos eiga:
Išverdame kiaušinį (kietai), atvėsiname, smulkiai supjaustome arba sutarkuojame, įspaudžiame česnaką, įtarkuojame sūrį, pabarstome pipirais ir sumaišome su majonezu. Prapjaunam slyvą, įkemšame pikantiška mišraine, apvynioję slyvą šonine persmeigiam dantų krapštuko pagaliuku.
Įdarytos datulės
Jums reikės:Džiovintų figų
Pelėsinio sūrio (mėlynojo, galima ir brie tipo sūrį naudot)
Graikiškų riešutų (galima keisti migdolais)
Rūkytos šoninės
Gamybos eiga:
Prapjaunam figos vidų, į ją įkemšam pjaustyto sūrio, uždedam riešutą, apvynioję datulę šonine persmeigiam dantų krapštuko pagaliuku.
Visus džiovintus vaisius dedam į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 10-iai minučių. Skanaus!
0 komentarai (-ų):
Rašyti komentarą