Mūsų šeimoje yra labai mėgstami visokie padžiūvę kumpeliai :) Kad nepirkti bet kokių, į kuriuos gali būti pridėta bala žino ko, nusprendžiau pasigaminti pati. Juolab, kad gaminti išties paprasta. Šį kartą naudojau kiaulienos išpjovą, tikiu, kad lygiai taip pat skaniai gautųsi ir jautienos.
Vytinta išpjova
Jums reikės:Išpjovos gabaliuko
2-3 skiltelių česnako
3 šaukštų cukraus
3 šaukštų druskos
aštrios čili paprikos miltelių ar kokių kitų prieskonių, jei norite stipresnio skonio, tačiau nepadauginkite, kitaip valgysite tik prieskonius, o mėsos skonio nesijaus - aš jokių papildomų prieskonių nedėjau (šį kartą)
Gamybos eiga:
Išpjovą nuplauname, gerai nusausiname, nupjaustome visus lašinukus, jei tokių yra, ir įtriname spausto česnako gabaliukais, druska bei cukrumi (ir prieskoniais, jei juos naudojame). Mėsą padedame į šaldytuvą 3 dienom, kasdien vis nepamirštame pavartyti. Vėliau mėsytę pakabiname kur nors džiūti (geriausia gerai vedinama vieta) ir laikome kiek patinka - kam patinka kietesnė mėsa, laiko ilgiau (pačiupinėjus galima pasakyti).. Skanaus!
0 komentarai (-ų):
Rašyti komentarą