Varškės virtiniai su uogomis

Pagal išvaizdą primenantis šaltanosius, idėja panaši, bet jų tešla gaminama ne pagal koldūnų tešlos receptą, o naudojama varškė, todėl tai labiau virtinukai. Šiaip tikrai skanu, pasigaminus daugiau galima užšaldyti kitam kartui. Nededant uogų - puiki tešla tiesiog virtinukams.




Varškės virtiniai su uogomis

Jums reikės:
250 g varškės
100 g kambario temperatūros sviesto
1 kiaušinio
250 g miltų
0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
patinkančių uogų (aš naudojau šaldytas braškes bei mėlynes)

Gamybos eiga:
Varškę sutriname šakute, kad neliktų gumuliukų ir sumaišome su sviestu, kiaušiniu bei miltais, sumaišytais su kepimo milteliais. Tešlą gerai išminkome rankomis ir dedame į šaldytuvą valandžiukei. Darbinio stalio paviršių pasibarstome miltais, dedame tešlą, iškočiojame. Stiklinės ar puoduko pagalba "padarome" tešlos skrituliukus, į jų vidų dedame uogas, užlankstome, kad įdaras verdant neišbėgtų (kas man su keliais vis tik nutiko) - aišku galima daryti ir tipinę koldūnų formą, kaip patinka.
Gautus virtinius dedame į verdantį, kiek pasūdytą vandenį, kai iškils reikia pavirti 7-10 min. Pateikiame kartu su jogurtu arba grietine. Skanaus!


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More