Rikotos sūrio ir medaus apkepas

Dar vienas kepinys į apkepų seriją. Skonis daug įdomesnis nei įprastų apkepų. Jei nuo vaikystės dar galite mėgautis varškės apkepais - išsikepkite sau ir šį, nors į tradicinį apkepą skonis nepanašus, tai gal patiks ir apkepų "atsivalgiusiems", skonis ypatingas, pats apkepas kreminis. Niam. Receptą radau čia.




Ricotta sūrio ir medaus apkepas

Jums reikės:
3 didelių kiaušinių
1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto arba kokių 3 šaukštelių vanilinio cukraus
6 valgomųjų šaukštų medaus
500 g rikotos sūrio
2 valgomųjų šaukštų miltų
0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
0,5 arbatinio šaukštelio cinamono

Gamybos eiga:
Kiaušinius gerai išplakame iki purumo su vanile. Į gautą masę sudedame medų (geriau kad jis būtų skystokas, jei ne -pašildykite šiek tiek, kol suskystės), rikotą, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir cinamoną. Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min (jei viršus pradėtų smarkiai ruduoti, uždenkite folija). Skanaus!

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More