Baltarusiški varškėčiai

Panašūs į įprastinius varškėčius, tik kad kepami orkaitėje, o be to padengiami kreminiu įdaru - labai skanu. Recepto idėja iš čia.




Baltarusiški varškėčiai

Jums reikės:
500 g varškės
2 kiaušinių (1 kiaušinis ir dar 1 baltymas į tešlą, o 1 kiaušinio trynys įdarui)
6 valgomųjų šaukštų cukraus (4 šaukštai į tešlą, 2 įdarui)
žiupsnio druskos
150 g miltų (100 g iš jų tešlai, o 50 g - apvoliojimui)
100 g riebios grietinės

Gamybos eiga:
Varškę sutriname šakute, kad neliktų gumuliukų, sumaišome su cukrumi (4 šaukštais), druska bei 1 kiaušiniu ir kito kiaušinio baltymu, miltais. Iš gautos tešlos formuojame dubenėlius (pasitelkę į pagalbą miltus, nes labai limpa prie rankų ir sunku formuoti). Dubenėlius apkepiname keptuvėje ant aliejaus iš vienos pusės.
Ruošiame įdarą-kremą: Grietinę sumaišome su cukrumi bei tryniu ir pilame į dubenėlių vidų. Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Skanaus!

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More