..arba puikus patiekalas šaltoms dienoms. Sotus, skanus, manau puikiai tiktų ir po gero vakarėlio :)
Agurkinė sriuba su miežinėmis kruopomis
Jums reikės:Sultinio (aš gal naudojau 2-3 L)
Bulvių (gal 4 vidutinio dydžio)
Morkų (1 didelės)
Svogūno
miežinių kruopų (gal kokio pusės puoduko)
Raugintų agurkų (kokių 3-4 vidutinio dydžio)
Džiovintų grybų (geros saujos - puikiai pagardina šią sriubą)
Petražolių, krapų pagardinimui
Druskos (jei reikia)
Gamybos eiga:
Visų pirma išsiverdame sultinį - koks patinka, kauliukų su šakninėmis daržovėmis ar tiesiog daržovių - aš niekad nenaudoju tų užpilamų.. Bulves susipjaustome kubeliais, sudedame virti į sultinį kartu su džiovintais grybais, supilame miežines kruopas. Morkas sutarkuojame smulkesne nei burokine tarka (arba supjaustome), susipjaustome svogūną - morką su svogūnu skanu pasikepinti keptuvėje ant sviestuko, sudedame į sriubą. Raugintus agurkus susipjaustome kubeliais ir sudedame į sriubą, paverdame kol daržovės suminkštės. Norint labiau agurkinės sriubos skonio - galima supilti ir raugintų agurkų skystį. Pagardiname prieskoninėmis žolelėmis, dar trumpai paverdame ir pateikiame. Jei norite, pagardinkite grietine. Skanaus!
P.S. Dažnai tokią sriubą darau pakeisdama paprastas miežines kruopas perlinėmis (bet juk tai yra tas pats, tik kruopos dydis skirtingas ir tekstūra kita).
0 komentarai (-ų):
Rašyti komentarą