Kalėdinis meduolinis pyragas

Maža išpažintis.. Reikia prisipažinti, ketinau šį meduolį kepti Kalėdoms, bet gavosi taip, kad iškepiau jau po jų. Reikia prisipažinti, glajus nevisai gavosi (nenusigėrė, o tiesiog gavosi kaip plonas baltyminis sluoksnis) - matyt per ilgai būsiu tuos baltymus plakusi.. Reikia prisipažinti, kad kitą sykį vietoj apelsino cukatų dėsiu pvz džiovintus abrikosus ar kažką panašaus, nes per daug kartumo jautėsi nuo jos.. Bet būtinai kepsiu dar kartą! Taigi atkreipkite dėmesį į mano pastabas ir kepkite! Drėgnas, skanus ir įdomus! Recepto originalas čia.




Kalėdinis meduolinis pyragas

Jums reikės:
125 g cukraus
1 kiaušinio
50 g medaus (būtų geriau, kad jis būtų skystas, tad jei jūsų medus kietokas - tiesiog pašildykite jį šiek tiek)
125 g smulkintų migdolų
1 valgomojo šaukšto stipraus alkoholio (pyliau brendį, originaliam recepte naudojo romą visur)
50 g apelsinų cukatų (kaip minėjau, aš juos keisčiau džiovintais abrikosais ar pan, norint kad būtų autentiško apelsinų skonio tiesiog patarkuočiau geltonosios apelsinų žievės dalies)
175 g miltų
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1 arbatinio šaukštelio prieskonių meduoliams

Glaistui:
1 kiaušinio baltymas
80 g cukraus pudros
1 valgomojo šaukšto stipraus alkoholio (naudojau brendį)

Gamybos eiga:
Kiaušinį išplakam iki purios masės su cukrumi (5 minutes). Į kiaušinio masę vis maišant pilame medų, migdolus, alkoholį, cukatus ar kitokius vaisius (pjaustytus). Miltus sumaišome su kepimo milteliais bei prieskoniais ir įmaišome į kiaušinio masę. Tešla tokia sunki, lipni gaunasi, tad aš maišiau su ranka.
Paskirstome ant kepimo popieriumi išklotos formos (smarkiai nepakils, didelės formos labai nereikia) ir kepame 15-20 min iki 150 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Kol kepa pasiruošiame glaistą: baltymą išplakame su cukraus pudra, įmaišome alkoholį. Glajus gaunasi gan skystas, nenustebkite (kaip rašiau, aš per daug suplakiau matyt, nes jau buvo tirštokas). Pilame glajų dar ant karšto meduolio ir dedame į orkaitę dar minutėlei.
Originaliame recepte meduolį dar karštą supjausto kvadratėliais. Skanaus!




0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More