Triufeliai

Pagaminti triufelius planavau eilę metų. Bet vis kažkaip neprisiruošdavau, o šios šventės tapo man puikia proga jau nebeišsisukti nuo savo planų :) Šitie saldainiai patiks tiems, kad mėgsta kiek kartesnius šokoladinius saldainius - triufelius. Bet iš esmės tikrai nesunkiai padaromi, tad neabejokite ir gaminkite! Receptas paimtas iš čia.




Triufeliai


Jums reikės:
200 g juodojo šokolado, kuriame ne mažiau 70% kakavos;
200 g maskarponės sūrio
1 mandarinio žievelės (nutarkuoti patį viršų, be baltosios dalies)
100 g juodojo šokolado glajui
1 valgomojo šaukšto aliejaus (bekvapio)

Gamybos eiga:
Ištirpiname šokoladą garų vonelėje, sumaišome jį kartu su mandarino žievele bei maskarponės sūriu, formuojame rutuliukus ir dedame į šaldytuvą valandėlei, kad sustingtų (galima formuoti ir konditerine tūtele ar švikštu, bet jei sunkiai sektųsi formuoti, masę galima dėti į šaldytuvą ir formuoti jau kiek sustingusią) . Glajui ištirpiname šokoladą ant garų vonelės, sumaišome su aliejumi bei dviejų šakučių pagalba saldainius vieną po kito "apvoliojame" šokolade. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų šokoladas ir mėgaujamės!


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More