Kažkaip pastaruoju metu gaminu vien šokoladinius tortus, kas čia pasidarė, nežinau... Naujiems metams kažin kodėl vėl šokoladinio tipo biskvitas gavosi... Receptas paimtas iš čia.
Tortas skanus, vieno mėgstamiausio, iš gamintų pastaruoju metu, tikrai negalėčiau išskirti.
Šokoladinis tortas su bananais
Jums reikės:
Biskvitui (24 cm formai):
4 kiaušinių
150 g cukraus
150 g miltų
4 valgomųjų šaukštų kakavos
1 arbatinio šaukštelio su kaupu kepimo miltelių
Gamybos eiga:
Kiaušinius gerai išplakame su cukrumi (plakame ne mažiau 5 min), palaipsniui sudedame miltus, sumaišytus su kakava ir kepimo milteliais. Tešlą padaliname į 4 dalis ir kiekvieną jų kepame iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 min (aš ant kepimo popieriaus uždėdavau nuimamus torto formos šonus, pildavau šiek tiek biskvito tešlos, kurią tolygiai paskirstydavau ir kepdavau). Atvėsiname ant grotelių. Paprastai aš biskvitus kepu likus dviem dienom iki planuojamo torto valgymo.
Biskvitų sulaistymui reikės:
~ puodelio virinto karšto vandens
~3 valgomųjų šaukštų cukraus
~3 valgomųjų šaukštų grietinėlės likerio (galima ir brendį ar pan naudoti arba mėgstamą sirupą, kavą ar pan.)
Gamybos eiga:
Cukrų ištirpiname karštame vandenyje, supilame likerį, viską išmaišome ir paliekame atvėsti.
Pirmam pertepimui reikės:
100 g juodojo šokolado
200 ml riebios grietinėlės
50 g cukraus
2 valgomųjų šaukštų vanilinio cukraus (arba ekstrakto, tik jo reikės mažiau)
3 valgomųjų šaukštų citrinos sulčių
250 g maskarponės sūrio
50 g grietinėlės ar kokio kito likerio (galima ir brendį panaudoti arba išvis jokio alkoholio nepilti)
4 gerai prinokusių bananų
Gamybos eiga:
Šokoladą ištirpiname virš garų vonelės. Grietinėlę išplakame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki standžių putų, supilame citrinos sultis, sudedame maskarponės sūrį, likerį ir gerai išmaišome. Bananus naudosime vėliau.
Antram pertepimui reikės:
50 g juodojo šokolado
30 ml riebios grietinėlės
Gamybos eiga:
Ant garų vonelės ištirpiname šokoladą, sumaišytą su grietinėle.
Torto surinkimas:
Dedame vieną biskvito lakštą, sulaistome jį, supjaustome bananą griežinėliais, sudėliojame ant biskvito, pertepame trečdaliu pirmojo pertepimo, dedame antrą biskvitą, sulaistome, sutepame antruoju pertepimu, sudedame pjaustytus bananus, vėl tepame sluoksnį pirmojo pertepimo, dedame trečią biskvito lakštą, sulaistome, dedame pjaustytus bananus ir sudedame likusį pirmąjį pertepimą. Ant viršaus dedame ketvirtąjį biskvitą, sulaistome ir puošiame kaip patinka.
Puošimui naudojau:
Dariau baltąjį sviestinį kremą, kuriam prireikė apie 100 g sviesto ir 50 g kondensuoto pieno (apytiksliai - abu jie turi būti kambario temperatūros, viską tiesiog gerai išmaišome), dekoracijoms ~50 g juodojo šokolado, kurį tiesiog ištirpinau ant garų vonelės, po to tiesiog šaukštelio pagalba išpaišiau įvairius kringelius, kuriuos sudėliojau ant torto jiems atšalus (dariau ne taip, kaip realiai reikėjo daryti, bet patingėjau konditerinį švirkštą panaudoti).
0 komentarai (-ų):
Rašyti komentarą