Sausainiai su šokolado gabaliukais pagal Neiman Marcus

Sausainiai su šokolado gabaliukais (chocolate chip cookies) pagal Neiman Marcus receptą


Kad iš gyvenimo gautum tai, ko nori, turi suprasti ko tu nori iš jo.

Matyt kiekvienas jau yra ragavęs sausainių su šokolado gabaliukais. Man jie visada asocijuojasi su Amerika.. Kaip ir šis receptas, - amerikietiškas. Recepto variantų begalės, šį kartą išmėginau legendinius Neiman Marcus sausainius, kurie gaminami su avižinių dribsnių miltais (matyt galima naudoti ir tiesiog avižinius miltus, bet pastarųjų namie nebuvo).



Jums reikės:
Apie 250 g sviesto
150 g baltojo cukraus
150 g rudojo cukraus
2 kiaušinių
vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
žiupsnio druskos
2 stiklinių miltų
1,5 stiklinės avižinių dribsnių
1 arb. šaukštelio sodos (nepamirškite nugesinti)
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
~120 g šokoladinių "lašelių"
~120 g juodojo šokolado
1,5 stiklinės smulkintų riešutų (nedėjau)

Gamybos eiga:
Sviestą išsukame su cukrumi iki purios masės. Kiaušinius išplakame su druska ir vanile, sumaišome su sviesto mase. Avižinius dribsnius susmulkiname smulkintuvo (blenderio) pagalba iki miltų, sumaišome juos su kvietiniais miltais, nugesinta soda, kepimo milteliais ir išsukame su kiaušinių-sviesto mase. Į masę sudėti smulkiai tarkuotą šokoladą, lašelius ir riešutus. Tešla gaunasi kieta, tad iš jos formuojame rutuliukus, kuriuos dedame ant kepimo popieriumi užklotos skardos ir kepam iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 6-8 min (kol lengvai paruduoja).

Iš nurodyto kiekio gavosi 3 skardos sausainių.

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More