Tų apkepų nemažai rūšių išbandyti ir padaryti galima. Bet sakau taip ir nepaskelbiau to paprasto, tradicinio varškės apkepo recepto. Žemiau pateikiau bazinį apkepo receptą, kurį galima gardinti įvairiais priedais (puikiai tinka obuoliai, bananai, ar kokie kitokie žali, džiovinti vaisiai). Žemiau pateiktų kiekių užteks pamaitinti 2,5 žmogaus :)
Varškės apkepas
Jums reikės:
4 valgomųjų šaukštų manų kruopų
250 ml pieno
250 g varškės
2 kiaušinių
3 valgomųjų šaukštų cukraus
2 valgomųjų šaukštų sviesto
Gamybos eiga:
Manų kruopas užpilame šiltu pienu, paliekame išbrinkti. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Varškę sumaišome su tryniais, cukrumi, sviesto gabaliukais bei išbrinkusiomis manų kruopomis. Baltymus išplakame iki purių, standžių putų palaipsniui pilant cukrų. Sumaišome su varškės mase. Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Valgome kaip patinka - su grietine, uogiene arba jogurtu ir pan.
0 komentarai (-ų):
Rašyti komentarą