Kaip visad, nuo rudens namuose atsiranda moliūgai.. Kaip visad, iš jų ruošiu sriubą, troškinius, tyres vaikams ir pyragus. Šį kartą pateiksiu įdomesnio pyrago receptą, kurį paragavus nepasakytum, kad jis moliūgų :) Skanus, drėgnokas, greit "išgaravo" iš lėkštės, kas yra puikus įvertinimas.
Moliūgų pyragas su marcipanais
Jums reikės:~300 g moliūgo
1 arbatinio šaukštelio sodos
200 g cukraus
2 arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus (ar esencijos)
100 ml aliejaus
300 g miltų
pusės citrinos sulčių
150 g mėgstamų džiovintų vaisių (dėjau mirkytus abrikosus, mango, papajas)
1 arbatinio šaukštelio tarkuotos mandarino žievelės
~150 g marcipanų masės (manau nieko nenutiks, jei dėsite tiesiog trintus migdolus)
kelių lašų migdolų esencijos
Gamybos eiga:
Moliūgą sutriname iki tyrelės (tą dariau smulkintuvo pagalba), sudedame sodą ir paliekame trumpam (turi suputoti). Aliejų išplakame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, sumaišome su miltais bei moliūgo tyre. Į gautą masę taip pat įmaišome likusius produktus, supilame į pageidaujamą formą ir kepame iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Skanaus!
0 komentarai (-ų):
Rašyti komentarą