Belgiški vafliai

Na ką, pirmą kartą išbandžiau naują virtuvės buitinį prietaisą - sumuštinių-vaflių keptuvą - grilį. Žodžiu paprastas virtuvės "rakandas" su keičiamomis dalimis, - vietos mažiau namie užima, naudos irgi nemažai yra, nes galima praplėsti maisto racioną keliais patiekalais :)
Taigi, pirmas blynas, oi tai yra vaflis kaip ir neprisvilo. Buvo skanu. Tikrai.
Recepto originalas čia, iš nurodytos normos pavalgyti užtenka trim žmogeliukams.




Belgiški vafliai

Jums reikės:
250 ml pieno
vanilės (vanilinio cukraus, ekstrakto)
4 kiaušinių
70 g cukraus
120 g sviesto
250 g miltų

Gamybos eiga:
Pieną pašildom su vanile, kad labiau atsiskleistų skonis ir aromatas. Kiaušinių trynius atskiriam nuo baltymų, trynius išsukame su dalimi cukraus iki grietinės tirštumo masės, sudedame tirpintą ir atvėsintą sviestą, miltus ir gerai išmaišome. Baltymus išplakame iki putų, sudedame likusį cukrų (galima ir žiupsnį druskos įberti), išplakame iki standžių putų ir sumaišome su tešla. Kepam ir skanaujam! Vaflius galima glaistyti šokoladu, klevų sirupu ar barstyti cukraus pudra, o mano ekspertams buvo skanu tiesiog ir taip, be jokių pagardų. Skanaus!

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More