Rabarbarų gira

Taigi šiuo metu rabarbarų sezonas jau keliauja į pabaigą.. Gaila aišku, nes tiek daug gerų ir įdomių patiekalų galima su jais pasigaminti. Kol dar galima - siūlau Jums išmėginti rabarbarų giros receptą - įdomu, skanu ir be galo gaivu, kam patinka saldžiarūgštė gira. Ir dar su burbuliukais :) Gaminau ją ne kartą ir dar šiandien pat dar pagaminsiu :)



Rabarbarų gira


Jums reikės:
~600 g rabarbarų
~250 g cukraus
~15 g šviežių mielių
~3,5 L vandens

Gamybos eiga:
Rabarbarus nulupame, supjaustome smulkiais griežinėliais, sudedame į didesnį puodą ar dubenį (kur vėliau ir vandenį supilsime), supilame cukrų, gerai išmaišome ir paliekame kuriam laikui, kad išsiskirtų sultys iš rabarbarų.
Vandenį užverdame ir užpilame ant rabarbarų. Paliekame keletai valandų, vėliau skystį perkošiame.

Mieles ištirpiname  nedideliame kiekyje vandens, supilame į skystį ir paliekame stovėti šiltai kol paviršiuje atsiras balta puta. O tada jau supilame į patogią tarą, uždengiame ir dedame į šaldytuvą atvėsti ir mėgaujamės!

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More